„Imunopedia": conferință internațională
- vizualizări: 1490
Departamentul Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova în parteneriat cu Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, București, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara, România, organizează conferința națională cu participare internațională cu genericul „Imunopedia", ediția a doua.
Evenimentul științific se va desfășura în format mixt, în zilele de 9 și 10 septembrie curent (online și cu prezență fizică) în Sala Senatului, Blocul didactic central al Universității, et. 3 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165) între orele 10.00-18.00, în prima zi, și între 9.00-14.00, a doua zi. Pentru participare completați formularul.
Linkul pentru participarea on-line: https://us06web.zoom.us/j/
Manifestarea va fi onorată de prezența mai multor personalități notorii – specialiști în domeniul pediatriei din România, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova – Dr. Alexis Cochino, Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”; Dr. Ioan Gherghina, Institutul pentru sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”; Dr. Mihaela Bataneanț, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, România; Dr. Svetlana Șciuca, șef Clinică Pneumologie, USMF „Nicolae Testemițanu”; Dr. Anastasia Bondarenco, profesor universitar, Universitatea Națională de Sănătate „P.L.Shupyk” din Kiev, Ucraina ș. a.
Pe parcursul celor două zile vor fi puse în discuție subiecte precum: Imunodeficiențe primare - generalități, Imunodeficiențe combinate severe, Imunoglobulinele în imunologia pediatrică, Vaccinarea la persoanele imunodeprimate, Rolul analizelor în pediatrie, Bolile autoinflamatorii, Diagnosticul molecular-genetic al imunodeficiențelor primare, Sindroame de afectare respiratorie la copilul cu imunodeficiențe primare, Sindromul Wiskott-Aldrich la copii - particularități și diagnostice, Infecția SARS-CoV-2 la copii cu imunodeficiențe primare etc.
Conferință este destinată cadrelor științifico-didactice, medicilor practicieni, studenților-doctoranzi și medicilor rezidenți.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii